Cornelie C. G.: Teremtő erő. 2016.

„Megkerülte az épületet lehetőség után kutatva. Mert az mindig akad, csak rá kell találni.”

Egy szenátor a gyógyszerlobbi összeesküvésébe keveredik, amelyről Pritty Melrose újságírónő érdekesen akar információt szerezni. Segítségére van egy ügyvéd, Phil Bolton is, akinek ezzel felfordul az élete, vele együtt a barátnőjéé Tizianaé is. Ráadásul felbukkan a lány volt párja, Anthony, aki velük együtt újra beszáll a világ megmentésébe…

Czank Nelli Ébredés trilógiájának második részében a gyógyszerlobbi, annak politikai hatásai és a brókervilág rejtelmeibe vezet be minket.  Miközben ezek működését egy nagyon izgalmas cselekmény mellett bemutatja, végigjárjuk a havas és rendkívül hűvös New Yorkot és Washingtont főhőseinkkel együtt. A hidegben pedig elengedhetetlen a forró italok és egyéb alkoholt tartalmazó nedűk fogyasztása a főhősök által. A rendkívül izgalmas nyomozás mellett nem hiányozhat a csipetnyi romantika sem, amelynek középpontjában a múlt iránti sóvárgás áll Tiziana és Anthony által.

Az első részben megismert két karakter szinte kerülgeti végig egymást, mint macska az egeret megfogás előtt. Miközben ők a feladat mellett a lelküket is marcangolják, kapunk új szereplőket is, akiket könnyen meg lehet kedvelni. Tiziana jelenlegi kedvese, Phil, a minden hájjal megkent ügyvéd, aki képes mindent kibeszélni és az újságírónő, aki a nyomozás mellett egyfajta hidat képez a két egykori szerelmes között. A legjobb új karakter minden bizonnyal a magánnyomozó John, aki dumájával a humorbombák elvetéséről gondoskodik a regény folyamán. Természetesen nem hiányozhat a minden hájjal megkent negatív karakter sem Gedeon Blush személyében, aki mindenre képes, hogy a célját elérje.

A kötet szövege rendkívül olvasmányos, érdekfeszítő és a kellő izgalom mellett az írónő gondoskodik a meglepetésről is. Az izgalmas cselekményből nem hiányozhatnak a mély gondolatok sem, amelyek közül véleményem szerint ez a legjobb:

'"– Nem is kiabálsz velem, amiért…
– Miért tenném? Itt ülsz mellettem.
– Igaz. Akkor szerinted miért ordítoznak más emberek, akik közel vannak egymáshoz?
– Tévedsz. Akik ordítoznak, ahogy mondod, azok nincsenek közel egymáshoz. Legfeljebb azt a távolságot nem méterben mérik, hanem lelkiekben. Kiabálnak, hogy célba érjenek a szavaik, áthidalva mindennemű teret, időt, gondolatot.
– Ez aztán az önuralom. Kezdem mégis elhinni, hogy képes vagy eljátszani a kihűlő vulkánt."

„Nem csak az a kudarc, ha valami nem sikerül, hanem az is, ha feladjuk, és meg sem próbáljuk újra.”

A mély gondolatok mellett az írónő humora is megcsillan rendesen, ami kiválóan oldja a cselekmény keltette feszültséget. Vajon Anthony és Tiziana újra összejönnek? Új segítőtársaikkal sikerül megakadályozniuk az összeesküvést? Ezekre természetesen választ kapunk, ha kezünkbe vesszük ezt a remek könyvet, amely főleg azoknak ajánlott, akik egy nagyon izgalmas, humoros történetre vágynak egy csipetnyi romantikával!

Sásdi Tamás