Simon István: SZÁGULDÓ CIRKUSZ 2015-2016, S-IMpress Bt., 2015.

 

A könyvsorozat szerkesztője, a világ F1-es pályáiról közel 20 éve tudósító Simon István immár 14. alkalommal foglalta össze a Mercedes dominanciájának jegyében telt, ám a Ferrari, a Williams és a Red Bull felvillanásaival színesített versenyidény legemlékezetesebb eseményeit.

A pályán és depóban idén történt események hátterét megvilágító 19 futam elemzése mellett a SZÁGULDÓ CIRKUSZ 2015-2016-ban exkluzív interjút olvashatnak a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnal, a modern Ezüstnyilak sikerei okán pedig a könyv bemutatja a száguldó cirkusz történetének legdominánsabb csapatait, illetve versenyautóit. A 30. Magyar Nagydíj alkalmából a szerző egykori világbajnokokat és volt F1-es pilótákat – köztük Damon Hillt, a Kesjár Csabát protezsáló Christian Dannert, Martin Brundle-t, Jos Verstappent és Baumgartner Zsoltot – kért meg arra, meséljék el a Hungaroringhez kötődő legkedvesebb, vagy éppen legfurcsább élményüket. Nem maradnak el a szokásos szezon-statisztikák sem, de a kötet bepillantást enged a száguldó cirkusz jövőjébe is, a 2017-től bevezetni tervezett új autók és egyéb szabálymódosítások kapcsán.

A 180 oldalas, színes albumot továbbra is a legjobb sportfotósok, valamint a Pirelli díjnyertes képei, illetve a Brembo adatokban gazdag pályagrafikái illusztrálják. 

 

Simon István